Van kelderexperiment tot eigen biermerk

Wij zijn drie vrienden – Pepijn Sissau, Jordi Metsu en Michiel D’hondt – die tijdens de coronaperiode besloten samen een nieuwe passie te ontdekken: brouwen. Wat begon als een kleinschalig experiment in een kelder met tweedehands ketels en een flinke dosis nieuwsgierigheid, groeide in april 2025 uit tot Brouwerij Brouwmens en ons eerste bier: Soesol.

Hoe het begon

De vonk sloeg over toen we mee mochten draaien bij brouwerij Ruimtegist en er de kunst van het vak leerden kennen. Thuis gingen we verder aan de slag: brouwsels testen, recepten bijschaven, opnieuw proeven en verbeteren. Elke batch bracht ons dichter bij wat uiteindelijk de basis werd van ons blond bier van 6,5%.

De naam Soesol verwijst naar onze eerste brouwsels in de kelder van Pepijn. “Sous-sol” is Frans voor kelder – dat is uiteindelijk Soesol geworden. Het is de plek waar alles voor ons startte.

Toen we deelnamen aan een interne wedstrijd bij het bedrijf waar Jordi en Pepijn werkten, kwam er voor het eerst objectieve feedback. Medewerkers mochten blind proeven en stemmen, en ons bier kwam als winnaar uit de bus. De beloning? 1.000 liter brouwen in een professionele brouwerij – hét duwtje in de rug om ons avontuur verder te zetten.

Onze passie vandaag

We zijn en blijven hobbybrouwers met een groot hart voor authenticiteit en kwaliteit. Als inwoners van Poperinge, de hoppestad bij uitstek, kiezen we bewust voor hop van eigen bodem en dragen we met trots het label Belgische hop.

Wat komt er nog?

Soesol is ons eerste bier, maar zeker niet ons laatste. Nieuwe recepten en ideeën pruttelen al op de achtergrond. We staan alvast te popelen om ons bier te laten proeven door jullie

De bierliefhebbers

Ontdek de gedreven bierliefhebbers achter Brouwmens.

Michiel

Social guy

Pepijn

Numbers geek

Jordi

Brew lover

Het eerste bier

Onze start

Vijf jaar geleden begonnen Jordi, Michiel en Pepijn aan hun avontuur met hobbybrouwen, gedreven door hun liefde voor ambachtelijk bier.

Het onderzoek

Door grondig marktonderzoek (lees proeverijen) te combineren met hun nieuwsgierigheid, ontwikkelden zij een recept dat de basis vormt van ons eerste bier.

De lancering

Met trots presenteren we Soesol, het resultaat van onze toewijding en passie, klaar om jou te verrassen met elke slok.

Ons verhaal gaat verder bij jullie…